Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.
Λιάνα Πούλια Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας. Τα ποσοστά των ατόμων που χαρακτηρίζονται ως υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι ιδιαίτερα αυξημένα στη χώρα μας, η οποία κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στα επίπεδα παχυσαρκίας στην Ευρώπη. Η απώλεια βάρους μέσω της τροποποίησης της δίαιτας και του τρόπου ζωής είναι ο...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΤα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη σημασία της αυξημένης κατανάλωσης φυτικών ινών, δεδομένου ότι αυτή συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδους διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου, ενώ βοηθούν και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες πρέπει να στοχεύουμε στην καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 25 γραμμαρίων φυτικών ινών την...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΛιάνα Πούλια, MMedSci, PhDΚλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Η διατροφή αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη των εφήβων. Ειδικά δε για τα παιδιά και τους εφήβους που επιλέγουν να αθλούνται συστηματικά, η σωστή διατροφή εξασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό και την καλή αθλητική τους απόδοση. Μια ισορροπημένη διατροφή, με επαρκή παροχή μακροθρεπτικών (πρωτεϊνές, υδατάνθρακες και...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟαπό τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τους έντονους ρυθμούς, τις αναρίθμητες υποχρεώσεις και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο αλλάζει σημαντικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας αλλά και μεταβάλλει τις ανάγκες μας. Η παράλειψη γευμάτων, η λήψη γευμάτων στο «πόδι» αποτελούν συχνό φαινόμενο, η αποφυγή του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΑπό τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Οι χορτοφαγικές δίαιτες ολοένα κερδίζουν σε δημοτικότητα. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως η κατανάλωση όσο το δυνατόν ανεπεξέργαστων τροφίμων, ο σεβασμός στα άλλα έμβια όντα και τα δεδομένα που υποστηρίζουν την υπεροχή της κατανάλωσης τροφίμων φυτικής προέλευσης στην πρόληψη χρονίων νοσημάτων. Είναι όμως μια χορτοφαγική...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΗ αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και οι ιατρικά τεχνολογικά άλματα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού τρίτης ηλικίας. Κατά το διάστημα 2010-2050 ο πληθυσμός ατόμων άνω των 65 ετών αναμένεται να διπλασιαστεί (από 7.2% σε 16.2%) παγκοσμίως 1 . Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων έχει να αντιμετωπίσει νοσήματα και ανεπάρκειες που επηρεάζουν τη διατροφική τους κατάσταση. Το...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ