Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα.
Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Η ενασχόληση με αθλήματα σε επίπεδο πρωταθλητισμού εκτός του ότι προϋποθέτει αλλαγή στον τρόπο ζωής του αθλητή, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές του ανάγκες. Οι σκληρές προπονήσεις και οι στόχοι που τίθενται από τους προπονητές καταπονούν το σώμα. Η ισορροπημένη διατροφή και οι σωστές διατροφικές επιλογές θωρακίζουν το σώμα, προσφέροντας στον...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΚωνσταντίνος Χαλκιάς – Ειδικός Παθολόγος Το Μαγνήσιο και το Κάλιο είναι δύο από τους σημαντικότερους ηλεκτρολύτες του οργανισμού, η διατήρηση της στάθμης των οποίων σε φυσιολογικά επίπεδα είναι θεμελιώδης για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Το Κάλιο είναι το κυριότερο ενδοκυττάριο κατιόν, η δράση του οποίου συνίσταται αφενός στο να διατηρεί σταθερό το ηλεκτρικό φορτίο των κυτταρικών...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΛιάνα Πούλια, MMedSci, PhDΚλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μια από τις πλέον γνωστές επιδράσεις του καπνίσματος είναι αύξηση των αναγκών μας αντιοξειδωτικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το κάπνισμα, όχι μόνο μειώνει την απορρόφηση της βιταμίνης C από το σώμα αλλά ταυτόχρονα αυξάνει τις ανάγκες μας κατά 30% περίπου. Έτσι, οι ανάγκες των καπνιστών στη συγκεκριμένη βιταμίνη φτάνουν τα 120 mg /ημέρα, δηλαδή...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΛιάνα Πούλια Ζώντας στην Ελλάδα, μια χώρα περιτριγυρισμένη από θάλασσα και ακτές απαράμιλλης ομορφιάς, τα θαλάσσια σπορ αποτελούν μια επιλογή για άσκηση τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Η θάλασσα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες παρέχει τη δυνατότητα να ασκηθούμε και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Αυτό που όμως συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε είναι...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΤα παιδιά που καταναλώνουν μια ισορροπημένη διατροφή, άρα θεωρητικά παίρνουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται από τα τρόφιμα, συνήθως δεν χρειάζονται κάποιο συμπλήρωμα. Ειδικότερα, αν ένα παιδί παρουσιάζει παρατεταμένα αποστροφή σε -εκτεταμένες ή μη- ολόκληρες ομάδες τροφίμων, όπως λόγου χάριν τα φρούτα, τα λαχανικά κτλ (π.χ νεοφοβία: ο φόβος της δοκιμής και...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟαπό τη Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Λιάνα Πούλια, MMedSci, PhD Οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα θρεπτικό συστατικό εξαιρετικής σημασίας. Η αυξημένη κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδους διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου, ενώ βοηθούν και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Τι είναι όμως οι φυτικές ίνες; Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ